Nákupný košík je prázdny.

0 položiek
Spolu:
0,00 €
Vstúpiť
0 položiek (0,00 €)
 
 
0,00 € (0 položiek) vstúpiť do košíka
Výrobcovia / značky
Novinky a akcie e-mailom
Chcete od nás dostávať novinky priamo na váš e-mail?
Táto stránka je chránená službou reCAPTCHA. Zistiť viac.
Informácie získané prostredníctvom Google reCAPTCHA podliehajú Pravidlám ochrany osobných údajov a Zmluvným podmienkam spoločnosti Google a používajú sa všeobecné bezpečnostné účely (nepoužívajú sa na prispôsobenú reklamu spoločnosti Google).

Viac o PROSECCU

Pridané: 12.03.2017

PROSECCO

 

 

,,PROSECCO JE JEDINEČNÉ, LÁKAVÉ A NEZAMENITEĽNÉ, KRÁSNE NIELEN NA POHĽAD, ALE AJ CHUŤOVO. ŽIARIVÝ VZHĽAD, ĽAHKÁ A ŠŤAVNATÝ VÔŇA S OVOCNOU CHUŤOU PLNÁ RÔZNYCH PODTÓNOV. NECHAJTE SA PREKVAPIŤ PESTROSŤOU A PREMENLIVOSŤ, KTORÁ VÁS BUDE BAVIŤ. KAŽDÉ PROSECCO JE INÉ A V TOM JE JEHO KRÁSA. SĽUBUJEME, ŽE S PROSECCOM SA NIKDY NEBUDE NUDIŤ. OBJAVÍTE NOVÝ SVET CHUTÍ A VÔNÍ A KAŽDÁ CHVÍĽA S NÍM BUDE MAŤ NOVÉ KÚZLO“

Prosecco je šumivé víno, ktoré sa vyrába z odrody Glera s možnosťou 15% prídavku ďalších bielych odrôd. Podobne ako oblasť Champagne dáva názov šampanskému, je aj Prosecco charakteristické svojou oblasťou, v ktorej sa pestuje. Odroda na výrobu Prosecca sa najskôr volala Prosecco, ale po roku 2009 Prosecco označuje odrodu ako  Glera. Vinice sa nachádzajú na severe Talianska v regiónoch Veneto a Friuli Venezia Giulia. Kvalita Prosecca sa veľmi líši ale vína tej najvyššej kvality - tzv. Conegliano Valdobbiadene DOCG Prosecco Superiore zaručujú pôvod hrozna a konečné vlastnosti vína. To najkvalitnejšie hrozno dozrieva na kopcovitých svahoch pätnástich obcí medzi mestami Conegliano, Valdobbiadene a Asolo. Najprestížnejšia oblasť, tzv. Grand Cru Prosecca je prekrásna Cartizze.

 
























Pyramída kvality Prosecca



Podľa obsahu oxidu uhličitého

  • SPUMANTE - tlak vo fľaši 3,5 baru a viac (elegantné a jemné bublinky, intenzívne a dlhotrvajúce perlenie)
  • FRIZZANTE - tlak vo fľaši 1-2,5 baru (hrubšie a väčšie bublinky, jemné a krátke perlenie)
  • TRANGUILLO - tiché víno bez perlenie

 

Podľa obsahu zvyškového cukru

  • EXTRA BRUT / BRUT NATURE 0 g / l
  • BRUT 0-12 g / l
  • EXTRA DRY  12-17 g / l
  • DRY 17-32 g / l

 

Podľa štýlu

  •  Filtrované a číre Prosecco vyrobené metódou Charmy - Druhotné kvasenie v tlakovom tanku. Moderné a aktuálne najčastejšie vyrábaný štýl Prosecca (klasické prejavy vo vôni a chuti)
  • Filtrované a číre Prosecco vyrobené metódou Champenoise - Druhotné kvasenie vo fľaši. Menej častý a vzácnejšie štýl Prosecca (zaujímavá chuť a vôňu, ktorá sa blíži štýlu Champagne)
  • Prosecco COL FONDO - nefiltrované - Prosecco s kalom, tzv. Zakalené prosecco. Kombinácia druhotného kvasenia v tanku a fľaši. Pôvodný a historický štýl výroby Prosecca - až do 70. rokov minulého storočia iná metóda výroby Prosecca neexistovala. Aktuálne tento štýl Prosecca naberá na sile a je opäť na vzostupe.

Späť na zoznam článkov
Zatvoriť

K článku neboli pridané žiadne komentáre vložiť nový komentár

Informácie Ponuka Kontakt

MK - Deal s.r.o.

Partizánska 109

976 11 Selce

Banská Bystrica

0908 222 165, 0908 223 524

obchod@vinoprevas.sk

_______________________________

 Možnosť platby cez Paypal  


 

Copyright 2014 - 2024 © vinoprevas.sk